It’s So bad!

Minns du the Power Glove, som gjorde sin debut 1989 i filmen ”The Wizard”, och var Nintendos första försök att skapa en rörelse baserad kontroll. Det gick inte så bra trots fruktansvärt mycket hypande, många gamers blickar dock tillbaka på denmed kärlek och det är nog mer för dess utseende mer än funktionalitet.

Tre stycken filmskapare har utannonserat att dom jobbar på en dokumentär som kommer berätta historien om kontrollen och kommer innehålla flera intervjuer med skaparna bakom Power Gloven samt andra artister som har tagit och använt kontrollen för helt andra syften. Enligt filmskaparna själva ”The Power of Glove är en historia om hur och varför Power Gloven lever vidare.”

För er som minns filmen The Wizard lär även minnas detta –

Inget datum har getts för dokumentärens release, men om du är intresserad kan du läsa mer och om projektet på dokumentärens officiella hemsida.