Det är väl ingen direkt nyhet att The Witcher 3 kommer bli galet häftigt, framför allt om vi gillade föregångarna. CD Projekt lovar oss något riktigt unikt i och med The Witcher 3, och vi kan se fram emot en resa på över 35 timmar längre än den vi fick i The Witcher 2. Bara en sådan sak är värld att jubla över.

Om ni likt mig diggade The Witcher 2 kommer ni göra som jag och förhandsboka The Witcher 3, typ nu. Enligt Dominika Gonsierowska, Lead producer på The Witcher 3, kommer vi att slås av häpnad när vi först sätter igång Witcher 3 och dess gigantiska värld att utforska;

“However, we’re not creating this vast, open world just for the sake of it being large. We want to include a lot of content and we simply need a huge space to fit it all in. We’ve sprinkled the world with points of interest – places that catch players’ interest in various ways and offer side-quests or unique beasts to slay.”

Man har även gjort om stora delar av alchemy-systemet ifrån tvåan. Tomasz Kozera, Gameplay Designer för CD Projekt säger att man nu kommer bli mer belönad av att ägna sin tid åt det nya alchemi-systemet;

“Drawing heavily on the previous Witcher games, we’re aiming to make the system clearer, while maintaining its complexity. The amount of items you are able to create is similar to that in The Witcher 2, but the creation process is much more rewarding. We’ve also added some new solutions to alchemy, but I’m afraid it’s too early to delve into details.”

The Witcher 3 släpps under 2014 och då till nästa generationskonsoler. Det är bara att vänta tyvärr.