Är du i flyttartagen? Funderat på något lite större? Kanske något i stil med prinsessan Peachs slott? Givetvis har någon räknat ut hur prislappen skulle se ut om det magnifika palatset lades ut på Blocket. Värderingen har gjorts av Natalie Grigson för fastighetsbloggen movoto.com, och enligt hennes beräkningar går slottet loss på $950,972,940, det vill säga drygt 6,5 miljarder svenska kronor.

Beräkningen är gjord på prinsessan Peachs slott i Super Mario 64 från 1996, och utgår från en bedömning av slottets storlek, med utgångspunkt i hur stora dörrarna bör vara i verkligheten, i relation till slottets läge. Slottet är inte mindre än 42.091 m² stort, vilket gör det ungefär lika stort som Hogwarts. Grigson har bedömt att slottet, sett till hur omgivningarna ser ut och att där bör växa röda och vita svampar, ligger strax utanför Oslo i Norge (vilket i sin tur debatteras av norskar i kommentarsfältet). Att priset, som inte räknar med inredning inklusive magiska portaler och dylikt, blir så skyhögt beror alltså på det höga fastighetspriset i närheten av Oslo.