När man väl trott att spelen som utvecklas inte kan bli mycket mer innovativa, så släpper Epic Games ned en atombomb och säger ”Visst kan det de”. Skaparna av Gears of War menar nämligen att deras kommande spel inte går att placera i en nuvarande, existerande genre, utan att vi kommer få se något helt nytt.

”We’re making something new and exciting that doesn’t fit easily into some existing genre. It’s going to be uniquely Epic, but we have nothing further to announce at this time.”

Självklart vill dom hålla oss lite på halster med deras kommande spel, och om vi får se något på Gamescom som går av stapeln väldigt snart är också osäkert. Det kommande spelet ska dock ha ”competitive online action” samt ”Player progression, Heavy Itemization and dynamic economy”. Utöver det oannonserade spelet arbetar man på Fortnite, ett Co-op survival spel som körs med Unreal Engine 4 och ska släppas senare i år.