RTS/FPS-hybriden Natural Selection 2 släpptes i oktober förra året, och har sedan dess blivit något av en succé. Säljsiffrorna via Steam har i alla fall varit så pass goda att Unknown Worlds har kunnat lägga resurser på att utveckla en karaktär som troligt är efterlängtad av många spelare: en marinsoldat av kvinnligt kön. Karaktären var utlovad att komma efter spelet släppts, och att det tagit så lång tid innan hon nu presenteras handlar helt enkelt om att det är en dyr och tidskrävande process att skapa karaktärer av den kvalitet utvecklarna har eftersträvat.

Den karaktär som nu tagit form är resultatet av Unknown Worlds vilja att ta fram en karaktär av kvinnligt kön som inte representerar några rådande stereotyper kring skapandet av kvinnliga karaktärer. De bilder som nu släppts visar att hon bär heltäckande rustning vilken, enligt Unknown Worlds blogg, sätter funktion före utseende (jag har själv många gånger tyckt synd om de kvinnliga karaktärer jag spelat för att de tvingas springa omkring utan en redig sport-bh) och som antar samma stil som kännetecknar den manliga motsvarigheten. Reaktionerna tycks alltjämt goda, inte minst på Twitter:

 twitt

Karaktären kommer göras tillgänglig för spel någon gång i höst, och i likhet med annat som släpps till Natural Selection 2 är det en gratisuppdatering. Vilket nog är tur i sammanhanget, eftersom ”köp din egen kvinnliga marinsoldat” hade haft en särskild klang.