Xbox One växer i ögonen hos många i och med en hel del ändringar de senaste tiden, framför allt policyn gällande begagnade spel. Nu har Microsoft även meddelat en ny funktion som kommer uppskattas av majoriteten av alla onlinespelare.

Ni har säkert varit med om att spela med så kallade ”troll”, spelare som gör allt som står i dess makt för att förstöra för laget, och bara är med för att jävlas. De finns gott om dem där ute, framför allt på konsolspel. Nu vill Microsoft hålla bättre koll på dessa, och faktiskt straffa trollen på sitt egna lilla sätt. När folk anmäls på Xbox One kommer de att löna sig i slutändan. Spelarna tjänar beteendepoäng i spelen, något som liknar dagens Achivements, men den här gånger för gott uppförande. Ju bättre poäng en spelare har, ju hederligare är spelaren. De som däremot har låga poäng klassas som ”troll”, och kommer att straffas. Vi tar ett exempel att en spelare förstör för laget, och laget rapporterar detta kommer han att få låga poäng. Fortsätter spelaren att missköta sig kan hen räkna med konsekvenser. Trollen kommer att matchas med troll, de som har låga ”beteendepoäng” kommer att matchas mot andra med låga poäng, vilket gör att de hederliga spelarna spelar för sig, och trollen med varandra.

”There’ll be very good things that happen to people that just play their games and are good participants. And you’ll start to see some effects if you continue to play bad or harass other people en masse. You’ll probably end up starting to play more with other people that are more similar to you.”