Tidigare i år kunde vi konstatera att Square-Enix arbetar på ett nytt spel i Drakengard-serien.I dagarna släpptes en japanskspråkig trailer som presenterar såväl spelets protagonist, Zero som har en blomma i ögat, som spelets story. För oss som inte är så bevandrade i det japanska språket ger trailern i alla fall en försmak av hur spelet kan komma att se ut rent visuellt.

Åtta år har gått sedan föregångaren, och releasedatum för Drakengard 3 är nu satt till den 31 oktober i Japan, där spelet kommer heta Drag-on Dragoon 3. Spelet sägs vara utvecklat för att rikta sig mot nya spelare, och därför har man valt att inte lägga till så mycket innehåll som kräver förförståelse genom att man spelat de tidigare spelen. Samtidigt ska spelet fortfarande kunna tilltala seriens fans, enligt en av spelets designer Taro Yoko i en intervju med Polygon.

drag-on-dragoon-2