Jag vet inte hur många av er som minns han, Don Mattrick, killen som tog oss igenom E3 och Microsofts presskonferens. Han drar sig nu tillbaka ifrån sin post på Microsoft, men har redan hittat ett nytt jobb inte långt därifrån.

Mattrick själv har pratat om att eventuellt sitta som CEO på Zynga med start den 8:e juli. Mattrick lämnar då Microsoft efter 6 års trogen tjänst och var där ”president of interactive entertainment business”. En fin liten titel, absolut. Mark Pincus, en av de som startade Zynga, pratar bara gott om Mattrick då han ska ha sagt följande gällande Mattricks beslut att lämna Microsoft.

”Don is unique in the game business. He can execute in multiple domains — hardware, software and network, and he’s been the person responsible for game franchises like ’Need for Speed,’ ’FIFA’ and ’The Sims.’ He’s one of the top executives in the overall entertainment business and he’s a great coach who has inspired people to do their best work and build strong, productive teams.”

Vi får väl se vad Mattrick hittar på borta hos Zynga i framtiden.