Den nya uppdateringen, version 4.46, som nu kommit för PlayStation 3 ska vara säker, och kan åtgärda problem som orsakats av den förra uppdateringen.

Den ganska oroväckande informationen som snabbt uppdagades om uppdateringen till 4.45 som kom i förra veckan väckte stor ilska hos påverkade spelare, men om du var en av de olyckliga som drabbades och fastnade med en obrukbar konsol så finns det nu hopp!

I samband med att uppdateringen till 4.46 släpptes berättar Sony att den ska, utöver att vara ordentligt stabil, erbjuda en möjlighet att reparera skadan från 4.45. Om ni har drabbats rekommenderar Sony att ni följer deras guide på hur ni manuellt uppdaterar konsolen, som publicerades i samband med att uppdateringen släpptes.

Att gå lite mer än en vecka utan möjligheten att använda sin spelkonsol kan vara extremt frustrerande, men även om det ser ut som att Sony satte rätt prioriteringar och försökte leverera en lösning så snabbt det gick så lär detta bli ny ammunition för kritiker av PlayStation Network och PlayStation 3:s struktur och säkerhet.