Det är säkerligen ingen av alla spelintresserade som missat att E3 precis flugit förbi oss. Men allt hinns inte med att rapportera om. Har ni missat det här så har ni missat något stort. Square Enix har ett nytt Final Fantasy-spel på gång, samt ett avslut i den störtsköna spelserien Kingdom Hearts.

Om vi börjar med Final Fantasy XV så kommer spelet göra en rejäl U-sväng då man kommer gå ifrån det klassiska rollspels-segmentet med att slåss mot fiender i instancer, och att man i lugn och ro kan välja vad man ska göra för något härnäst. Nu ska man köra allt i realtid, och man har även jämfört spelets svårighetsgrad med Dark Souls, bara det låter riktigt lovande. Utöver det har vi fått veta lite mer om karaktärerna som kommer finnas med i spelet, och dessa kan ni läsa om nedan:

Noctis Lucis Caelum: A childhood affliction endowed Noctis, heir apparent to the throne of Lucis, with the mystical power to see a heavenly light, through which he could sense others’ deaths. Noctis rejects rigid royal conventions and acts as somewhat of a renegade, much to the dismay of those who tend to him. Yet while ”Noct” may act brash at times, he does so in defense of those loyal to him.

Gladiolus Amicitia: As lord of the noble House Amicitia, Gladiolus continues a line sworn to protect the crown. ”Gladio” shares a friendship with Noctis that transcends birth and title, and his loyalty to his liege is born not of duty, but of brotherhood.

Ignis Scientia: Ever the unwavering voice of reason, Ignis was weaned on shrewd logic and a classical education from boyhood so that he might one day counsel the would-be king, Noctis. He applies the deep mutual understanding and trust they have built over time to help smooth over Noctis’s brusqueness with others.

Prompto Argentum: The puckish playboy Prompto befriended Noctis in his school days. He wears a chip on his shoulder as an outsider to the royal circle, but remains eager to do all he can for the cause.

Cor Leonis: A living legend of Lucian lore, Lord Commander Cor Leonis’s devotion to the art of war is surpassed only by that to his king. Little love is lost between the ill-starred stalwart and Noctis’s retinue, yet honor binds him to keep watch over the group all the same.

Square Enix passade även på att nämna spelets status. Under E3 talade man om att det kommer dröja ett bra tag innan någon kommer få lägga händerna på ett exemplar av spelet, men det som visades upp i E3-trailern var imponerande. Man passade även på att avslöja Kingdom Hearts III, avslutet på spelserien, men även det kommer vi få vänta ett tag på. Men har ni nu vattnande munnar vad gäller Kingdom Hearts, så släpps en bundle den 10e September som innehåller tre av de tidigare spelen i serien (Däribland Kingdom Hearts, Re:Chain of Memories och nästan 3 timmars cinematics ifrån 358/2 days). Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, tänk på det!