Skådespelerskan Ellen Page är galet arg nu, och det på spelutvecklarna Naughty Dog som nyligen släppt det oerhört populära äventyrsspelet The Last of Us. Det ska tydligen handla om att man tagit i princip hela hennes utseende och gjort om det till en av spelets karaktärer. Själv skulle jag nog bara bli glad om det skulle hända mig.

Fast sedan finns det ju en anledning till varför Ellen blir lite sned på detta. Den lilla flickan Ellie i The Last of Us har spelats av skådespelerskan Ashley Johnson (The Avengers, Much Ado about nothing) och ska även ha fångats av motion-capture-kameror för spelets animationer, men åt ett annat håll har man kollat för att inspireras av utseendet.

”I guess I should be flattered that they ripped off my likeness, but I am actually acting in a video game called Beyond Two Souls, so it was not appreciated.”

Kort efter att Ellen Page gått ut och sagt att hon varit besviken på hur Naughty Dog har gått till väga, så ska Neil Druckmann, Creative Director hos Naughty Dog, ha tweetat följande:

”Ellie from The Last of Us was perfectly played by @TheVulcanSalute. No one could’ve done a better job. Please go follow her and retweet.”

Världsliga problem, jag vet, men det är så det är att vara stjärna ibland.