Det var säkerligen någon som hoppades få se ett nytt Dead Space ifrån Visceral Games under E3, men så blev tyvärr inte fallet. Utvecklarna arbetar på något helt nytt, men man påpekar även att Dead Space just nu bara ligger på hyllan och kommer komma tillbaka.

EA har många gånger älskat att prata om Dead Space och hur viktig serien är för företaget. Men under E3 ville man mer än gärna slippa prata om serien som man för tillfället lagt på hyllan. Visceral Games arbetar istället på något helt nytt enligt Patrick Söderlund, Executive Vice President för EA. Man anser, vilket låter helt klokt, att företaget nu släppt tre spel i samma serie och må tröttna på att försöka komma på idéer som passar just det konceptet, och att man nu satt dom på ett annat spel som de brinner för, får komma med helt nya idéer till. Dead Space är ju inget dåligt spel, så Visceral games nästa spel kommer definitivt vara något att hålla ögonen öppna för.