Nintendo må ha skippat en påkostad presskonferens i år men det betyder inte att man ignorerar E3 helt och hållet. Under Nintendo Direct idag presenterades ett flertal mysiga spel, däribland nästa spel med världens mest berömda rörmokare Mario i spetsen. Vad som gör Super Mario 3D World extra speciellt är att det är första gången man kan spela multiplayer i ett tredimensionellt Mario-spel på en stationär konsol.

Man kommer att kunna spela som fyra olika karaktärer och dessa är detsamma som man hade att välja på i Super Mario Bros 2, nämligen Mario, Luigi, Toad och Peach; något som innebär att det är första gången sedan Super Mario Bros 2 som Peach faktiskt är spelbar i Super Mario-serien. Förutom detta har även en ny dräkt tillkommit Marios garderob, nämligen kattdräkten som ger spelaren färdigheterna hos en katt såsom klättrande, klösande och sovande* större delen av dygnet.

catmarios

*Inte nödvändigtvis en implementerad funktion i Super Mario 3D World