Under natten höll Sony sin hett efterlängtade presskonferens på E3. Det var många som var hypade över att äntligen få se lite mer av konsolen och spelen, för man gick ut med stafettpinnen i hand framför Microsoft som många inte vara så imponerade av.

Vi har fått mer matnyttig information om Playstation 4, däribland att DualShock 4 och Playstation Eye kommer kosta $59 (Ungefär 450kr) att köpa till extra. Vi fick även veta att Playstation 4 har en 500gb hårddisk vid lanseringen, men om det kommer finnas varianter på detta för att komma ned i pris är fortfarande osäkert dock. Och här kommer kanske den trevligaste nyheten som gör att konsolkriget börjar på riktigt. Playstation 4 kommer gå loss för $399, vilket motsvarar ungefär 3500kr. Det är alltså 1400kr billigare än vad Xbox One kommer kosta vid lanseringen.

Ännu en sak kom fram under konferensen, och det är att man nu kommer kräva Playstation Plus för att kunna spel på nätet, vilket inte skulle varit ett krav på Playstation 3. Och man kommer inte använda sig av någon DRM restriktion för att spela begagnade PS4-spel.

BMcVkQcCIAEHZEm.jpg-large

9012525050_22e7a363b7_z