EA Sports visade upp sina gamla vanliga förväntade titlar. FIFA, Madden, NBA och UFC. Vi har fått en del trevlig information gällande de olika sportspelen, men absolut ingenting som är speciellt nytt. Men här nedan försöker vi bena ut vad det var vi egentligen fick se.

Till att börja med så har EA lyckats knyta upp ett trevligt kontrakt tillsammans med UFC, detta efter att THQ 2012 gick i konkurs och var tvungen att släppa på rättigheterna för detta. Visserligen fick vi inte se det minsta av gameplay, men en trevlig liten datoranimerad trailer där man frågar om vi spelare är redo att känna på den riktiga fighten. Om ni minns det gamla UFC-spelet som släpptes så imponerade det i alla fall en hel publik, och möjligheten finns ju definitivt här också. UFC kommer släppas till både Xbox One och PS4 till våren 2014.

Man passade även på att visa upp det nya basketspelet NBA Live 14 som även det kommer använda sig av en ny fysikmotor som går under namnet ”BounceTek”. Varje liten touch på bollen kommer vi mer eller mindre kunna styra över, och det strategiska spelet kommer spela en mycket tyngre roll i denna utgåva än tidigare spel. FIFA 14 visades upp med gänget ifrån Barcelona, så vi kan ju redan nu gissa på att alla Barcelona-spelare kommer vara överrepresenterade och förbaskat välpolerade i jämförelse med alla andra spelare. Men utöver det var det inte så mycket. Det amerikanska fotbollspelet Madden visades upp en snabbis där man gick igenom hur Ignite låter datorn räkna ut rörelser i förväg, allt för att förverkliga känslan av att det är ”riktiga människor” som spelar. Även möjligheten där att kunna styra över spelaren, mer eller mindre helt och hållet imponerar, men mer kött på benen skulle behövas för att egentligen kunna yttra sig i detta.