Microsoft har precis klarat av sin presskonferens på årets upplaga av E3. Äntligen fick vi se lite annat än bara amerikansk fotboll, och att använda Xbox One som en extra TV. Nej, nu fick vi se spel, utannonseringar och lite annat smått och gott.

xboxone_001

Varför inte börja med det som folk tydligen reagerat mest på, nämligen samarbetet mellan Microsoft och Twitch.tv. Twitch kommer att finnas inbyggt i Xbox One redan vid lanseringen, och tjänsten kommer låta dig spela in klipp direkt i konsolen och dela dem på nätet via din egen kanal, eller skicka klipp till varandra för att skryta om något häftigt man lyckats göra. Dessutom kommer du kunna streama direkt när du spelar med ett enkelt klick eller med hjälp av röskommandot ”Xbox broadcast”. Förutom streamen så kommer du även få tillgång till chatten och ta del av vad dina tittare har att säga om ditt sätt att spela, eller ge dig en positiv kommentar. Det kommer inte krävas någon app för detta, utan det är direkt integrerat med Xboxen, däremot är det fortfarande oklart om det kommer vara en kostnad på detta eller inte.

twitch630

Man bekräftar även att Microsoftpoängen har gjort sitt, och kommer försvinna helt till Xbox One. Och det är väl ändå på tiden. Poängen kommer att ersättas med det ack så mycket mer bekväma sättet att kunna betala direkt med riktiga pengar. Just nu finns problematiken att vissa spel kostar 800 poäng, men du kan bara köpa 500 eller 1000 poäng, visserligen medför det en större vinst för Microsoft, men i och med detta kommer garanterat fler användare att köpa mer spel på Xbox One. Man passar även på att flika in och tala om att alla Xbox LIVE Gold Members kommer kunna ta del av gratis spel varje månad, ungefär som på samma sätt som Playstation 3-användarna. En trevlig liten sidoanteckning är att man från och med idag, den 10:e Juni kommer börja försäljningen av en Xbox 360 Slim, en ny variant som kommer ersätta de tidigare varianterna. Man har även passat på att visa upp en bild på Headsetet till Xbox One, och även ”play and charge”-laddaren.

xbox_one_headset1

Xbox360E_4GB_Console_ST2013_US_Groupshot

Slutligen avslöjade man att Xbox One kommer släppas i November och då till det ungefärliga priset 4995kr (499 Euro) och kommer att släppas i 21 länder vid lanseringen. Och hörrni, passa på att förhandsboka redan nu för att vara garanterad en konsol vid lanseringen.