Halo: Spartan Assault!

Nästa projekt från 343 Industries, Halo: Spartan Assault är uppifrån och ner en twin stick shooter för Windows 8 telefoner och PC, inkluderat Surface. Det exklusivt för Windows 8 anordningar, designad för touch kontroller men kommar också att fungera med mus och tangentbord, och även med kabelansluten Xbox 360 kontroll, (via en uppdatering som kommer efter spelet har släppts)

Halo Spartan Assault - Mission Select

Detta är självklart ett försök från Microsofts sida, att med hjälp av Halo kunna öka försäljningen av Windows 8.

I Spartan Assult spelar du antingen som, Commander Sarah Palmer eller Spartan Davis, när dom återlever historiska strider mot förbundet på UNSC Infinty. Händelserna visar vad som hände mellan Halo 3 och Halo 4, och det visar även Palmers övergång från ODST till Spartan. Det kanske låter bekant? Halo Initiation miniserien från DarkHorse är inbakat i hela äventyret.

Spelmässigt, föreställ dig ett spel som Robotron, i samma sandboxvärld som du bekantats med i ett Halo spel. Du kan fritt ta dig an striden på vilket sätt du bäst finner lämpat, ta vapen från fiender och köra vilket fordon du än kommer över.

Halo Spartan Assault Screenshot - Wolverine Barrage

Kontrollerna är väldigt lätta via thouch skärmar. Du har stora områden att placera tummarna så att du kan styra, sikta och skjuta. Det är väldigt lätt att lära sig, medans du rör dig och skjuter på allt som kommer emot dig. Du kan välja mellan olika loadouts innan du kastar dig in i något av de 25 olika uppdragen som finns. Allt från att välja vapen, rustningars olika förmågor, boosters och även hjälmmodifieringar. Det kommer finnas nya vapen och förmågor, och även gamla favoriter kommer tillbaka, som t,ex, dual SMGs.

Springa runt och skjuta flyter på väldigt bra, men spelet lider lite från begränsningarna pga touch skärmen. Att använda granater, byta eller plocka upp vapen, använda olika förmågor, skjuta med fordonens vapen och så vidare kan aktiveras genom att trycka på olika punkter på skärmen. Det är nog sånt man lär sig efter ett tags spelande, men till en början så känns det väldigt främmande eftersom man måste hitta var man ska trycka. Detta kommer absolut inte att vara något problem med mus och tangentbord.

Visuellt är spelet fantastiskt för mobiler, det finns till och med filmsekvenser med riktiga röstskådespelare, och musik gjord av Skywalker Sound.

Halo Spartan Assault Screenshot - Wraith Assault

Man märker av många band mellan Halo 4 och även kommande Haloprojekt. Det finns många olika belöningar, erfarenhetspoäng, och upplåsningsbart material som kan laddas in i din Spartan i Halo 4´s flerspelarläge. Det finns också 40 spelframsteg, ledartabeller och även dagliga och vecko utmaningar. Tillsist kommer det även att finnas möjlighet att flyta sparfiler mellan olika plattformar.

Källa: destructoid.com