Det finns ett par saker som aldrig kommer förändras. Kattungar är söta, tårta är obligatoriskt på födelsedagar och om man inte ska vidröra någonting kommer det alltid vara någon som är för nyfiken för att låta bli. Det är precis vad som hände hos utvecklarna Robotoki i förra veckan när en icke namngiven designer råkade komma åt det nyinstallerade överfallslarmet.

Händelsen ägde rum i Los Angeles sent i torsdags kväll och strax efter att larmet hade utlösts anlände fyra poliser till Robotokis högkvarter. Eftersom huvudentrén till byggnaden inte gav poliserna tillträde till Robotoki började poliserna gå runt byggnaden för att kolla efter rätt ingång. När de väl nådde ingången till Robotoki såg de att det stod en beväpnad man i lokalen varpå de drog sina vapen och tog sig snabbt in.

”I was in my office when they arrived and saw them coming up our stairs, guns drawn. They yelled for me to put my hands up and walk towards them slowly, then took me into custody and out of the studio until they cleared the rest of the rooms and floors.”
-Robert Bowling, Grundare av Robotoki

lapd_raid_robert_bowling_robotokiÖgonblicket när ”Ghost” konfronterades.

 Lyckligtvis skulle misstaget snart uppmärksammas då den ”beväpnade mannen” visade sig vara en staty av Ghost från Call of Duty: Modern Warfare 2 och faran kunde bekräftas vara icke-existerande. Hela händelsen avslutades med att Robert och poliserna bondar under ett par sessioners tv-spelande i Robotokis lokaler.

Efter händelsen tog de en titt på Robotokis säkerhetskameror och upptäckte att någon hade varit lite väl nyfiken på vad den där knappen faktiskt var och istället för att fråga beslöt sig denne för att trycka och se vad som skulle hända. Låt det bli en läxa för er andra. Ser man en knapp som man inte vet vad den gör kanske det är bäst att ta reda på det innan ens oskyldiga lek drar till sig polisen.

Källa: Twitter, Polygon