Razer – världsledande inom kraftfulla maskinvaror, programvaror och system för spel – presenterar världens tunnaste bärbara speldator: Razer Blade. Ingen annan bärbar dator innehåller mer kraft per volymenhet än supertunna Razer Blade – endast ca 1,7 cm tjock. Razer Blade drivs av en fjärde generationens Intel Core-processor, innehåller det senaste NVIDIA GeForce GTX 765M-grafikkortet samt solid-state-lagring som startar upp till fyra gånger snabbare än konventionella 5 400 rpm-hårddiskar för bärbara datorer. Razer Blade har ett robust aluminiumhölje, en 14-tums HD+-skärm med LED-belysning, en specialutvecklad styrplatta och ett bakgrundsbelyst tangentbord särskilt anpassat för spel.

 

”Vi har byggt världens tunnaste och mest kraftfulla 14-tumsdator”, säger Min-Liang Tan, en av grundarna, vd och creative director på Razer. ”Supertunn och mer kapacitet än i alla konventionella alternativ på marknaden – vi har skapat en helt ny kategori av kraftfulla bärbara datorer som har många generationers försprång gentemot andra datorer.”

RzrBlade14_03

Razer Blade, utvecklad internt av Razers flerfaldigt prisbelönta utvecklingsteam, har en 14-tums HD+-skärm med LED-belysning och upplösningen 1600 x 900. Den specialutvecklade styrplattan klarar multitouch-rörelser. Razer Blade har även ett fullstort bakgrundsbelyst speltangentbord med anti-ghosting (tillåter flera samtidiga knapptryck) och programmerbara tangenter, baserat på banbrytande Synapse 2.0.

”Massor av innovationer införs på spelmarknaden – Razer är med och förändrar spelvärlden, först genom lanseringen av Edge och nu genom nya fantastiska Blade”Blade drivs av en fjärde generationens Intel Core-processor, vilket ger prestanda som även de mest kräsna spelarna blir nöjda med.”

Säger Navin Shenoy, vice president och general manager för Intel Mobile Client Platforms.

Den ultraportabla datorn har 8 GB 1 600 MHz DDR3L-minne samt 128 GB lagringsutrymme, med möjlighet att uppgradera till 256 GB eller 512 GB SSD-lagring. Razer Blade använder också Dolby Home Theatre v4 – en teknik som ger perfekt ljudkvalitet och är anpassad för oöverträffade ljudupplevelser.

RzrBlade14_04

Razer Blade har upp till sex timmars batteritid och innehåller ett trådlöst, effektivt Killer Wireless-N-kort, där logik och kontroll kombineras med upp till fem gånger högre hastighet än andra liknande kort för trådlös kommunikation.

”Razer Blade innehåller massor av kraft i ett mycket kompakt format”, säger Rene Haas, NVIDIA:s vice president och general manager för grafikkort till bärbara datorer. ”NVIDIA:s nya grafikkort GeForce GTX 765M ger fantastisk prestanda och mycket effektiv energianvändning i den ultraportabla speldatorn.”

Nya 14-tums Razer Blade är det konkreta resultatet av Razers strävan att utveckla världens bästa, bärbara speldatorer för användare som behöver extremt hög prestanda i kompakt format – för obehindrat spelande när som helst, var som helst. Razer vill klara det omöjliga utan att göra avkall på prestanda och nya ultraportabla Blade ger användarna mer spel- och arbetskapacitet än någonsin.

RzrBlade14_13

Razer Blade kan förbeställas från den 3 juni. Mer information finns på www.razerzone.com/blade.

Pris:

Från 1 799 dollar

Tillgänglighet:

Razerzone.com – förbeställning från 3 juni

Produktfunktioner:

 • Fjärde generationens Intel Core-processor (under utveckling, arbetsnamn ”Haswell”)
 • 8 GB inbyggt minne (DDR3L – 1 600 MHz)
 • NVIDIA GeForce® GTX 765M (2 GB GDDR5) och Intel HD4600
 • Windows 8, 64-bit
 • 128 GB SSD, med 256/512 GB SSD (mSATA) som tillval
 • Qualcomm Killer NIC N1202 (802.11a/b/g/n + Bluetooth 4.0)
 • 14-tums HD+, 16:9-bild, 1600 x 900, LED-belysning
 • Inbyggda stereohögtalare
 • 3,5 mm kombinerat mikrofon-/hörlursuttag
 • Array-mikrofon
 • 3 st. USB 3.0-portar (SuperSpeed)
 • HDMI 1.4a-ljud- och videoutgång
 • Dolby Home Theater® v4
 • Stöd för 7.1-kodek (via HDMI)
 • Inbyggd full HD-webbkamera (1,3 MP)
 • Kompakt 150 W-nätadapter
 • Inbyggt, laddningsbart litium-polymerbatteri, 70 Wh
 • Razer-tangentbord med anti-ghosting (och justerbar bakgrundsbelysning)
 • Razer Synapse 2.0-kompatibel
 • Kensington-lås
 • Bredd x höjd x djup: 345 mm x 16,8 mm x 235 mm
 • 1,876 kg

Mer information om Razer Blade finns på www.razerzone.com/blade.