Christofer Sundberg, grundare och VD för Avalanche Studios har delat sin åsikt angående Xbox One, men har också berättat att hans team har jobbat med den nya generationes teknik under en längre tid.

I en interview med Videogamer, höll Sundberg med de negativa reaktionerna under uppvisningen av Xbox One, men insisterade att Microsoft fortfarande kan vinna spelarnas tillit.

”I understand the disappointment of many fans, but I am confident their disappointment is in the lack of focus on games during the reveal, rather than in the console. I hope that Microsoft will turn that around during E3. I personally understand the focus on TV and cross-media entertainment at the reveal. If Microsoft had presented the Xbox One as the ’ultimate gaming console’ they’d [have] quickly lost the attention from mainstream media”.

– Christofer Sundberg.

Sundberg la till att Avalanche har jobbat med Xbox One ett tag nu.

”Our impressions from first sight until the recent public reveal have been positive. It’s an impressive piece of hardware, and powerful hardware will obviously help our games look fantastic.”

– Christofer Sundberg.

Tidigare detta år så har ett rykte cirkulerat att Avalanche Studios inte bara har ett, utan tre nya projekt på gång. Ett av dessa rykten var att de skulle göras ett spel från en serietidning. Enligt ett annat rykte så kan vi vänta oss ett spel baserat på en känd film.

Det har spekulerats väldigt fritt kring att de sistnämnda är ett Mad Max spel, även om projektet i nuläget har blivit lagt på is. Sundberg har via Twitter visat några småsaker under Februari, vilket tyder på att de kommer till E3 i år, och kanske laddar Avalanche för att visa upp Just Cause 3.

”I really can’t comment on any project we have in development, but as you know Avalanche Studios created the Just Cause IP and it is in many ways the heart and soul of this company. The game has inspired countless other games, including the games we currently have in development.”

-Christofer Sundberg.