Historia är ett märkligt ämne. När jag gick i skolan hade jag inget intresse av att få reda på vad som hände där och då eller varför folk gjorde som de gjorde. Jag ansåg att historia var meningslöst och att det inte fanns några anledningar att läsa om gamla ting när vi hade kommit så långt förbi allt det där redan. Idag ser jag på historia med helt andra ögon och kan sluka det mesta med hull och hår, men när det gäller spel vill jag inte bara läsa om det; för det går nämligen fortfarande utmärkt att uppleva själv än idag. Det var precis vad vi gjorde för ett litet tag sedan på Retrospelsmässan i Göteborg.

retro13_02

Detta var allra första gången som jag befann mig på Retrospelsmässan och jag var inte helt säker på vad jag hade att vänta mig. Visst kunde man räkna med försäljning av retroprylar, en mängd spel och trevligt folk, fast exakt vad detta innebär kan lätt ändra sig från gång till gång. Vad vi sedan faktiskt fick uppleva kan ni se här nedanför.

 

Var ni där på plats? Om ni var det utan att gå fram och hälsa på oss så blir vi väldigt besvikna, men eftersom vi tycker om er läsare så mycket så förlåter vi er för den här gången. Förhoppningsvis kan Retrospelsmässan växa ytterligare till nästa år och då förväntar jag mig att vi alla njuter ordentligt av den historia som vår hobby innehar.

retro13_03

Tyckte man att spelkonsten verkade passa in i ens egna hem tycker vi definitivt att man ska kolla in Konst:iga Ninas personliga blogg och kanske även lägga en beställning på ett speciellt verk som ni tyckte såg intressant ut.

Foto: Linnea Sjöqvist