Det kan vara en ren slump men det verkar som att den övergripande besvikelsen många spelare känner över Microsofts presentation av Xbox One inte bara har lett till arga inlägg på forum utan även till att deras konkurrenter fått en välkommen boost på sina egna håll.

Till att börja med rapporterades det tidigare i veckan att värdet på Sonys aktier hade gått upp med 9% vilket är ganska välkommet för aktieägarna, men det var inte allt som hände efter Microsofts event. Amazon UK har nu sett en extrem ökning av antalet sålda Wii U som för bara några dagar sedan låg på plats 390 av deras populäraste varor men som nu ökat sin försäljning med över 800% och just nu ligger på plats 48 över mest sålda produkter i spelkategorin.

Är detta en inledning på Nintendos nya comeback i vardagsrummet eller en tillfällig popularitetsspik? Vi får se om fler kedjor upplever en liknande ökning i försäljningen eller om det bara är engelsmännen som är upproriska. En sak är i alla fall säker. Microsofts demonstration av Xbox One har definitivt rört om i grytan. Vem som kommer tjäna på det i slutänden återstår att se.

Källa: Amazon UK