Dying Light, en ny titel i stuket ”Open World Survival Horror” som utvecklas av Dead Islands-skapare, Techland. Spelet är under utveckling och kommer att släppas under 2014 till Xbox One, PS4, PC, Xbox 360 samt PS3.

Spelet kommer ha en dag/natt-rytm som kommer utmana spelarna. Under dagarna har vi chans att leta rätt på mat, ammunition och liknande, för att sedan slåss för vår egen överlevnad under natten. Vi kommer även kunna bygga våra egna vapen, men vilken frihet vi har när det gäller byggandet är ännu oklart. Kevin Kebodeaux, Senior Vice President på Warner Bros. Interactive Entertainment har i en intervju sagt att det är en ära att få samarbeta med Techland.

”We are excited to partner with Techland on Dying Light, which is an original gaming experience for next-generation consoles. The partnership with Techland allows us to combine their successful development capabilities with Warner Bros. Interactive Entertainment’s one-of-a-kind publishing expertise to deliver on this title.

Ni har väl inte missat Techlands andra spel, Dead Island samt Dead Island: Riptide som vi recenserat.