…and action! Hauppauge lanserar programvara för streaming av spelupplevelser!

Den nya programvaran ”Hauppauge Capture” gör det möjligt att spela in och streama spelupplevelser, även den medföljande spelchatten. Programmet har inbyggt StreamEez och erbjuder smidig redigering, infogning av logotyp och överföring till YouTube.

Användare av Hauppauges populära HD PVR 2-box, som kan spela in personliga videor från konsol- och PC-spel, får nu ett komplett program för inspelning, redigering och streaming.

HD-PVR-2-GE-Plus_unit-back

”Hauppauge Capture” kan hämtas gratis av HD PVR 2-användare och programmet innehåller en kraftfull videoinspelare som ger spelarna möjlighet att spela in och livestreama sina spelupplevelser – inklusive kommentarer.

Exempel på funktioner i det nya programmet:

  • Liveinspelning av spelupplevelser, inklusive kommentarsmixer, med ett knapptryck.
  • Live-streaming via Twitch eller Ustream via den inbyggda Hauppage-maskinvaran och StreamEez-funktionen.
  • Snabb redigering med möjlighet att redigera endast klipp.
  • Logotyp-funktion – infoga din personliga logotyp på inspelningarna.
  • Överför direkt till YouTube.
  • Spela in dina spelupplevelser i 1080p HD från Xbox 360, PS3 och WiiU.

Fristående kontroll av ljud från spel och chatt

HD-PVR-2-GE-Plus_diagram

Hauppauge Capture har en inbyggd ljudmixer som kan kombinera ljuden från spelet och chatten. Ljudmixern är effektiv både för inspelning och streaming av spelupplevelser. Den använder en mikrofon som är ansluten till mikrofonuttaget på den inspelande datorn.

Mixern ger separat styrning av ljudet från spel och chatt. Hauppauge Capture stödjer den inbyggda inspelningsknapp som sitter på det övre locket på alla HD PVR 2-modeller, vilket ger användarna möjlighet att starta och stoppa inspelningen på ett ögonblick.

Hög kvalitet med låg bithastighet

Hauppauges StreamEez-funktion, som är inbyggd i Hauppauge Capture, använder videokodaren i HD PVR 2-maskinvaran för att streama spelande live via Twitch eller Ustream. Spelarna kan skapa spelhändelser i hög kvalitet och streama dem med låg bithastighet till följare på Twitch eller Ustream. Den inbyggda maskinvaran för videokodning ser till att streamingen via nätet endast kräver minimalt med systemresurser.

Användarens spelupplevelser kan spelas in med Hauppauge Capture i Full HD-upplösning på 1080p från en speldator via HDMI, Sony PlayStation 3 eller Microsoft Xbox 360.

Användaren kan sedan välja önskad kvalitetsnivå för inspelning och streaming med hjälp av ett enkelt skjutreglage. Hauppauge Capture fungerar på bärbara Windows-datorer och på stationära datorer med Windows XP, Vista, 7 eller 8.

hdpvr2_hand_held

Infoga din personliga logotyp på inspelningarna

Hauppauge Capture hjälper användarna att få en bättre upplevelse när de vill spela in sitt spelande. I ett och samma program får de numera funktioner för inspelning, redigering, YouTube, SteamEez och inställningar med ett enda klick.

Med specialfunktionen för infogning av logotyper kan de dessutom infoga sin egen logotyp i inspelningarna. Det här är ett allt-i-ett-program som utformats av spelare för spelare. Det nya programmet kan hämtas från www.hauppauge.com/capture.

Mer information finns på www.hauppauge.com.