Missade du livestreamen av XBOX A New Generation Revealed Live? Vi sammanfattar nedan vad vi fick se. Xbox One premiärvisas och Studio Hype tog er genom Microsofts Xbox One reveal Och missade du detta kan du se det direkt här


Watch live video from ctrlaltelitewebtv on TwitchTV

 

Xbox_Console_F_Tilt_TransBG_RGB_2013
 

Konsolen

”Xbox One är namnet på den nya konsolen. Det är en svart låda och kommer komma med en ny Kinect som förstår röst- och handrörelser bättre. Den kommer även kunna känna igen olika personers röster och exempelvis automatiskt starta upp konsolen med dennes profil inställd med ett enkelt röstkommando. Xbox One använder sig väldigt mycket av röstkommandon och hag även möjligheten att ”tabba” mellan konsolens olika funktioner snabbt, vare sig det handlar om spel, musik eller streamad tv. Den kan även köra flera program samtidigt genom Snap Mode som kan beskrivas som ett Picture in Picture-läge för Xbox One.”

 

Xbox_Sensor_F_TransBG_RGB_2013
Sensorn/Nya Kinect
 

”Den nya sensorn skeppas med varje Xbox One och har gjorts om från grunden för att ge bättre funktionalitet gentemot sin föregångare. Kameran i nya Kinect har en upplösning på 1080p och kan nu med mycket större noggrannhet känna igen den mänskliga kroppen.”

 

 

Xbox_Controller_F_TransBG_RGB_2013
 

 

Den nya/förbättrade kontrollen

”Den nya kontrollens finslipade design har bland annat fått en ny D-pad som ser ut att vara en förbättring från tidigare varianter. Vi ser även två nya knappar på kontrollen vilket i nuläget är har okänd funktion. Dom två analoga spakarna verkar även ha stöd för justering av motstånd”

”Du kommer kunna se på TV via din Xbox om du prenumererar hos bolag såsom NBC. Du kan när som byta från TV till spel, musik eller film. Du kan även ha uppe exempelvis TV skärm och Explorer samtidigt. Du kommer kunna ringa från din Xbox One med Skype. Din Gamertag från Xbox 360 kommer att fungera på Xbox One och likaså Xbox Live, bakåtkompatibilitet med Xbox 360 spel är dock inget som Xbox One kommer stödja. och just ja! du kommer öka antalet vänner från 100 st till 1000 st 1000 på Xbox One”

Jämförelse av tekniska specifikationer mellan XBOX ONE och Playstation 4

XboxonevsPs4

Inte helt oväntat kommer Xbox One att få stöd från EA och under eventet presenterade EA Sports sin nya spelmotor Ignite som bland annat kommer förbättra AI’n markant för spelarna på planen i deras kommande Sportspel Fifa 14, Madden NFL 25, NBA Live 14 och EA Sports UFC.

Microsoft Studios och Turn 10 Studios utvecklar Forza Motorsport 5 för Xbox One, samtidigt som Remedy utvecklar ett helt nytt IP vid namnet Quantum Break. Redan första året ska det släppas 15 exklusiva titlar från Microsoft Studios för Xbox One, varav åtta ska vara vara helt nya IP’n.

Halo blir TV-serie som du kan se genom Xbox One och den produceras i samarbete med ingen mindre än Steven Spielberg. Bor du i staterna och älskar NFL ska du definitivt skaffa Xbox One då de kommer bli integrerade med varandra bland annat genom Smart glass för att ge större och bättre upplevelse.

Till sist presenteras Call of Duty Ghosts som kommer få exklusivt DLC först av alla versionerna och för första gången på länge utvecklas med en helt ny motor.

Xbox One kommer släppas redan i år.