Att se någon som klär ut sig till Cloud Strife när det vankas cosplay med tillhörande Buster Sword är ingen ovanlighet, men det är sällan som deras vapen är äkta och det finns en väldigt bra anledning till det; bortsett från den biten att man inte bör ha äkta vapen när man är ute bland allmänheten.

Vad man än tycker om Final Fantasy VII kan vi alla vara överens om att ingen soldat någonsin i världshistorien skulle använda det svärdet i någon form av realistiskt sammanhang, men det betyder inte att vi inte vill se hur svärdet ändå skulle vara. ”Man at arms” är programmet där diverse vapen från populärkultur smides och testas. En hel del vapen har redan fått omvandlas från fantasi till verklighet men detta är nog det mest opraktiska svärdet programmet har skådat.

Jag kan medge att det knappast kommer som en överraskning att Buster Sword bara fungerar i spelet och ingen annanstans, men får jag chansen att underhållas på den seriens bekostnad så tänker jag ta den.