Polyphony Digital har en hel del hype att leva upp till, nu när man äntligen tillkännagivit Gran Turismo 6 både till PS3 och PS4. Spelet har fått sig en hel ny spelmotor och en massa nya features som vi ska försöka bena ut här nedan.

Spelet kommer att lanseras till PS3 redan i vinter. Spelet ska komma till PS4 och PS Vita, men spelet har ännu inte fått ett releasedatum för dessa konsoler. Gran Turismo 6 kommer innehålla över 1200 bilar och 33 helstora, olika banor som kan varieras på över 71 olika sätt. GT6 ska även dra full nytta av allt som PS3an kan erbjuda, och detta med hjälp av en ny motor som man arbetat fram på Polyphone Digital. Flera banor och bilar kommer självklart att släppas via kommande DLCs, där Sony själva har lovat minst ett DLC varje månad.

Den nya motorn ska erbjuda ett mer verklighetstroget fysiksystem, vilket ska kunna generera bilskadorna, hur däcken reagerar mot asfalten och känslan av att köra de olika bilarna ska kännas mer autentisk. Man slänger även in en ny ”Course maker” som låter spelarna själva att generera nya banor. Exakt hur mycket frihet vi får är ännu oklart. Under Juli kommer man släppa ett demo till PS3 på spelet, och det är ju inte allt för långt kvar till det. Vi kan förvänta oss ännu mer information när vi är på E3 om bara några veckor. Tills dess kan ni kika in bilderna och trailern här nedanför.