Som vi tidigare rapporterat så tillkännagav Nintendo tidigare i år ett nytt pokémonspel under storslagna former. Det är den sjätte generationen spel i pokémon-franchisen, och aspirerande pokémontränare kommer nu kunna välja att köpa antingen Pokémon X eller Pokémon Y till sina Nintendo 3DS.

I veckan släpptes ny information om spelet, vars releasedatum sedan tidigare är satt till oktober 2013. Det rör sig om en ny trailer och annat bildmaterial från spelet, samt beskrivningar av fyra nya små monster som kommer gömma sig i Kalos, som är namnet på den värld där de nya äventyren ska äga rum.

En nyhet är att spelaren kommer kunna resa genom världen på ryggen på den nya Pokémon Gogoat. De tre andra Pokémon som presenteras heter Helioptile, Fletchling och Pancham. De kan alla ses in action i trailern nedan. I trailern visas också prov på en annan nyhet i Pokémon X och Y: spelaren har nu möjlighet att anpassa utseendet på sin pokémontränare, genom att själv välja hårfärg, hudton och kläder.