En omåttligt populär tjänst för att streama spelsessioner är TwitchTV. Företaget har nu valt att släppa applikationen, som annars bara finns för datorerna och mobiltelefonerna, officiellt för Xbox 360.

Just nu går det visserligen bara att ladda ned applikationen i landet på andra sidan havet, men inom en kort framtid kan vi hoppas att vi också får se denna underbara app även i Europa. Appen kommer låta dig sitta i soffan och kunna skrolla mellan alla kanaler som streamar diverse spel för stunden,  välja vilket specifika spel du vill titta på, eller varför inte enskilda personer som streamar.

”Our app for Xbox 360 brings Twitch video to the television and into the living room of millions of Xbox Live members for the first time. The app will let every Xbox Live gamer find and watch streams of their favorite games from their couch! Given the huge number Xbox owners and how many of them love gaming spectatorship, it’s a natural fit to bring the Twitch experience to the 360.”

Tjänsten släpptes i juni 2011, och till dagens dato har man över 34 miljoner, unika tittare varje månad. Att tjänsten har blivit så stor är kanske inte så konstig då man ingår avtal med de stora spelföretagen såsom Ubisoft, EA, Activison och Sony Online Entertainment. Inte nog med det kommer man även streama Microsofts avslöjande av deras nästa konsol den 21:a Maj.

P.s du har väl inte missat att vi har en helt egen Twitchkanal med våra egna program? in och prenumerera