Jag är fortfarande osäker på om det är så många som minns när Nvidia utannonserad sin bärbara ”konsol”, Project Shield i början utav året. Nu är det nämligen på gång igen, och har släppt en hel del trevlig information gällande dess innehåll, pris och en eventuell lansering om inga käppar sätts i hjulen.

Den 20:e maj, det vill säga på måndag nästa vecka kommer vi kunna förhandsboka ett exemplar av Nvidias värsting. Priset kommer hamna på runt 2400kr ($349) och kommer släppas någon gång under juni. Det portabla systemet kommer även gå under ett nytt namn, Nvidia Shield, istället för det tidigare Project Shield.

Här nedan följer en lista på vad vi kan förvänta oss av Nvidia Shield.

  • Tegra 4 – The world’s fastest mobile processor delivers rich graphics and unbeatable performance thanks to 72 GPU cores, four CPU cores and 2GB of RAM
  • Console-grade controller – Precise control thanks to dual analog joysticks, a full-sized D-Pad, left and right analog triggers, full-sized bumpers and A/B/X/Y buttons
  • Multi-touch display – 5-inch, 720p retinal multi-touch display for high-fidelity visuals
  • Integrated speakers – Custom, bass reflex, tuned port audio system – we think this is SHIELD’s sleeper feature
  • Wi-Fi – 802.11n 2X2 MIMO game-speed Wi-Fi for game streaming
  • Pure Android – Latest Android Jelly Bean operating system from Google, for access to Android games and apps
  • There’s more – We put into SHIELD everything we would want in a premium mobile gaming device: 16 GB memory, GPS, Bluetooth 3.0, a mini-HDMI output, micro-USB 2.0, a microSD storage slot, a 3.5-mm stereo headphone jack. See the full spec sheet, here.