Hur ska man veta vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Vad är bra spel och vad är lycksökande reinkarnationer?

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

 

Perfect Kick!

Goamegou har presenterat ett nytt alternativ på marknaden för gratisspel. Egentligen så är detta ett enkelt ”flick kick”-spel, men du är också målvakt. Alla matcher spelas online mot andra spelare från hela världen, men inte utan insatser… Antingen satsar man 5 guld per match, eller 15, eller 50. Vinnaren av matchen tar guldet och köper ny utrustning, frisyrer, eller tatueringar för. Förloraren får vänta på att nytt guld kommer efter cirka en minut, eller köpa guld för riktiga pengar. Detta upplägg gör att den som är duktig på spelet kan komma till toppen och skaffa all häftig utrustning i spelet utan att betala en spänn. De som är dåliga kan antingen sluta spela eller köra pay-to-ein-stylish, precis som i de flesta andra spel. Det finns även bossar man kan spela mot för att få bonusar. Bossarna är inte kontrollerade av människor, men är nog så svåra ändå. Perfect kick har gett mig den största adrenalinkick jag någonsin har fått av ett mobilspel. Det var när jag äntligen hade spelat upp mig till högstaligan och matcherna kostade 50 guld, vilket var allt guld jag hade. Sjuk spännande, sjukt bra support och ständigt under utveckling.

Utgivare: Gamegou Limited

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

Zombie Kill of the Week

Ännu ett zombiespel, eller hur? Ja, typ. Men för att vara ett gratisspel måste detta rekommenderas. Det finns tre banor (fler är på väg), och på dessa banor ska du försvara dig emot oändliga vågar av zombies. På varje bana finns det en mobiltelefon att hitta, och för varje mabil du hittar kan du i framtiden ha med dig en bot som hjälper dig. Till slut kan du ha tre medhjälpare. Förhoppningsvis implementeras det co-op i framtiden. Ju fler vågor du klarar av ju mer poäng får du. För poängen köper du sedan perks, kläder och uppgraderingar. På banorna tjänar du pengar som du använder till att köpa vapen och öppna dörrar. Skönt tidsfördriv som inte tar tid att sätta sig in i.

Utgivare: Panic Art Studios

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

Blast from the Past: Bad Piggies

Rovio har hängt med länge i form har en mängd av Angry Bird-spel, men det som verkligen sticker ut ur Rovios arsenal är Bad Piggies, spelet som handlar om de stackars grisarnas försök att bygga farkoster. Ni som redan har bekantat er med Bad Piggies har säkert lärt er att älska det, men har kanske också slutat spela det. Nu är det dags att plocka upp det igen. Nya banor med en mängd av nya delar att bygga farkoster med gör att spelet återföds. För er som ännu inte har testat spelet, ha tålamod. Det tar lite tid att sätta sig in i, men sen tar det fart. PS. Har ni en high end-mobil, klicka er vidare från länken nedan till HD-versionen av Bad Piggies.

Utgivare: Rovio Mobile Ltd

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

Skicka gärna tips på spel till androidtelefoner:

andreas.hofer@ctrlaltelite.se