Alla pengar spelare tjänat in på Diablo III guldexploiten går oavkortat till välgörenhet. En högt uppsatt person vid namn John Hight på Blizzard ska ha sagt ”We’ll also be donating all proceeds from auctions conducted by the suspended or banned players — including all of their sale proceeds that we intercepted as well as our transaction fee — to Children’s Miracle Network Hospitals,”

Auction Houset i Diablo 3 har under en tid varit offline på grund av en bugg i senaste uppdateringen som tillät en del användare med tillräckligt stort kapital att tjäna stora pengar. Det uppskattas att de som nyttjade buggen tjänade ordentligt med pengar, dock bara för en kort stund. Blizzard tog ner tjänsten och efter flera dagar har de nu kunnat återställa det hela. De pengar som vissa spelare tjänade på buggen har återkrävts och skänkts till välgörenhet. Kontona hos spelarna som nyttjat buggen har antingen blivit permanent avstängda ifrån Battle.net, eller så har de fått sina konton återställda till dagen då patchen släpptes.