The Forest är nytt spel ifrån SKS Games som går under genren ”Open-world first-person survival horror” och ska lanseras till PC med stöd för Oculus Rift.

Spelet är fortfarande i alpha-stadiet och hoppas på att bli godkänd via Steams tjänst, Greenlight. Spelet beskrivs för allmänheten som följande; ”As the lone survivor of a plane crash, players are stranded in a living, breathing forest and must use its resources in order to survive. Chop down trees to build a camp and start a fire, scavenge for food, plant seeds to grow crops and build defences to guard against the dangers of the night.”

För att överleva kommer vi bli tvungna att skapa egna vapen och skydda dig ifrån de mutant-fienderna som råder runt om i världen. Kolla in trailern nedan för att få er en lite bättre bild av vad det hela handlar om.