Fighting-franchisen är på agendan igen, och denna gång handlar det om en lansering av spelet Dead or Alive 5 Ultimate, som ska släppas till både Xbox 360 och PS3 senare i höst. Spelet har fått sitt namn då man lagt till en hel del saker till orginalspelet, ungefär som Capcom gjort med sina lanseringar av Street Fighter-spelen.

Bland annat kommer man lägga till spellägen som fanns med i Playstation Vita-versionen av Dead or Alive 5. Spelet på vita hette i sin tur ”plus” i slutet vilket antydde att det var Dead or Alive 5, fast med en hel del nya funktioner bara. Precis samma sak gäller för Dead or Alive 5 Ultimate, här har man lagt till nya karaktärer, banor och liknande. I en pressrelease skriver man; ”The largest lineup in DOA history includes the first ever appearance of Ninja Gaiden’s Momiji, who utilizes the Hayabusa-style Aikijutsu taught to her by the master himself, Ryu Hayabusa.