Idag firar Sony Computer Entertainment hela 15 år med Gran Turismo. Den 15 Maj kommer man hålla en litet event på Silverstone Circuit som är en världsberömd racingbana. Där kommer man bland annat prata om spelseriens utveckling, ända upp till idag, och framtiden för serien.

Man kommer prata om vad det är som har gjort just Gran Turismo till en framgångssaga och med en del av utvecklarna kommer man tillsammans sluta upp, och har även bjudit in fem av Gran Turismos absolut vassaste spelare som kommer finnas på plats på Silverstone. Tillsammans med ”Nismo Athletes” kommer man visa på riktig körteknik och låta åskådare åka med i ett passagerarlopp runt Silverstone Circuit, som dock ännu inte varit med i ett Gran turismo-spel. Jim Ryan, Överhuvudet på SCEE berättar att Gran Turismo fortfarande är en riktigt stor del av Playstation, och att man är oerhört tacksam över alla parter som varit inblandade i framgångssagan. För mer information om bilder och filmer ifrån Gran Turismos 15-årsjubileum går att hitta här, men titta gärna in trailern här nedanför. Vi kommer eventuellt få se Gran Turismo 6 på eventet, så det är absolut något vi kommer rapportera ifrån.