Eftersom vi redan är inne på musikspåret kanske det är lika bra att fortsätta. Speldesignern Joost van Dongen släppte nyligen en färsk trailer för hans nya väldigt experimentiella musikspel Cello Fortress där man verkligen kan tala om asynkron multiplayer.

Upp tuill fyra spelare kan kämpa mot en hänsynslös cellist som genom sin musikaliska expertis bestämmer vilken typ av faror som ska dyka upp på banan. Tyvärr, men inte helt oväntat finns det inga planer på att släppa Cello Fortress kommersiellt, för hur många av oss har en cello ståendes någonstans hemma?  Spelet är just nu i beta och grafiskt består allt mer eller mindre utav placeholders*, men det hindrar oss inte från att vara sugna på att prova spelet en smula eller två.

*Ett enkelt objekt/textur/ljud som används tillfälligt för att kontrollera ett spels funktioner.