“May the Force be with you.”

Ett klassiskt quote ifrån den omåttligt klassiska Sci-fi-serien Star Wars. Men nog om det, här handlar det om att Electronic Arts lyckats få båten i hamn gällande seriens framtid inom spelindustrin. Lucasfilm Ltd och Disney Interactive har signat en deal som sträcker sig över flera år där EA ska skapa spel i Star Wars-serien med hög kvalité för konsoler, mobiler, tablets och PCn.

Med hjälp av ett tätt samarbetande team hos Lucasfilm och EA ska man nå upp till skyarna med de kommande spelen i Star Wars-serien. Det absolut mest spännande med det hela utannonserandet är att DICE (Battlefield), Visceral Games (Dead Space) samt Bioware (Mass Effect, Star Wars: The Old Republic) är de tre utvecklarna som kommer ligga bakom de kommande Star Wars-spelen.

Kathleen Kennedy, överhuvud borta hos Lucasfilm säger följande:

Our number one objective was to find a developer who could consistently deliver our fans great Star Wars games for years to come. When we looked at the talent of the teams that EA was committing to our games and the quality of their vision for Star Wars, the choice was clear.

Disney Interactive kommer lägga fokus på att skapa ”casual games” för mobiler, tablets, facebook samt ”andra plattformar. Och under de kommande veckorna ska vi få ta del av mer information gällande detta, och kanske även till och med på E3. För att kika lite efter mer information, rekommenderar jag den officiella hemsidan. Ni kan även passa på att titta på vår recension av Star Wars: The Old Republic