Dagens musiktips är inget man ska se förbi, för det är nämligen något lite mer spännande än ett vanligt soundtrack. Vad är det som gör denna samling så speciell då? När vi i normala fall får lyssna på musiken från ett färdigt spel, hur mycket tror ni då det finns som inte kom med till den färdiga produkten?

Steve Burke är en kompositör som tidigare bland annat jobbade med Rare och nu har han valt att sammanställa alla låtar som han komponerade för spelet Kameo: Elements of Power under hela dess utveckling. Detta innebär musiken från den tid som spelet utvecklades för Gamecube, Xbox och till sist Xbox 360. För den lite extra musikkunniga innehåller samlingen även noter till alla låtar, något som jag kan tänka mig att ett flertal av mina bekanta skulle vilja ta en titt på.

Självfallet finns det en liten hake och det är att samlingen saknar den musik som till slut hamnade på det officiella soundtracket, men när samlingen trots detta består av över 5 timmar musik tror jag att det är något vi kan se genom fingrarna med. Är man nyfiken på hur musiken i ett spel kan utvecklas tycker vi att man ska bege sig till Steves hemsida på en gång och plocka hem en himla massa musik.

Källa: steveburkemusic.com