Kojima Productions har nu gått ut med en bekräftelse på vad några av oss inte ville höra, nämligen att nästa del i Zone of the Enders inte längre är under utveckling.

Nyheten kom under den senaste HideoBlog web-radioprogrammet, men innan den nyheten bekräftades talade Kojima om ZOE HD Collection och problematiken i att omvandla spelet från 30 till 60 fps. Det resulterade i bland annat smått hackande segment under spelets gång och teamet håller just nu på med en uppdatering för PS3-versionen som ska fixa detta.

Om arbetet med det nya Z.O.E.-projektet tas upp igen är oklart men Kojima meddelar att han vill höra från fansen om en uppföljare fortfarande är något vi vill se eller om vi är nöjda med det som finns. Jag vet vad jag tycker i alla fall och förhoppningsvis är det några fler än mig som vill se mer. Är man nyfiken på Zone of the Enders tycker jag definitivt att man ska kolla in tidigare nämnda HD Collection, för även om spelet inte är fläckfritt är det en bit spelhistoria som är värd att upplevas om man är ett fan av robotar.

Vi recenserade Zone of the Enders HD Collection och den recensionen finner du här.

Källa: Siliconera