Nyligen släpptes Dead Island: Riptide (Titta på vår videorecension här) av utvecklarna Techland som nu verkar ha något helt nytt på gång. Spelet ska gå under namnet Hellraid och ska blanda story-drivna hack´n slash segment med shooters och online multiplayer. Ambitionen är på topp.

Hellraid_13672524218683

Techland säger självsäkert även att man lovar spelarna två spel i ett, en unik singleplayer-upplevelse, samt co-operativ multiplayer där upp till fyra spelare ska slåss mot armen från helvetet, och varandra, i en fight om poäng, ära och berömmelse. När du spelar själv kommer du slåss, utvecklas, få nya färdigheter och samla på dig en hel mängd med grejor samtidigt som du utforskar en värld full av demoner. Spelet domineras av hack´n slash segmenten, fast sett ur ett första-persons perspektiv. När du spelar co-op däremot kommer du tillsammans med tre vänner välja bland fyra hjältar, alla med helt unika färdigheter. Här ska det slaktas fiender som Warrior, helas av en paladin, bränna upp eller frysa ned fienderna med hjälp av magikern eller bara döda, döda, döda med rougen. Spelet kommer även förändras från varje gång du spelar igenom spelet, allt för att inte göra det hela för enkelt för dig. Vi kommer få crafta vapen, armor, samt levla upp vår karaktär i bästa RPG-anda.

Spelet ska släppas senare i år till Xbox 360, PS3 samt PC.