Dagen har äntligen kommit när Nintendo i Fredags släppte den hett efterlängtade uppdateringen som inte bara kortade ner laddningstiderna på konsolen, utan la även till en saknad tjänst, nämligen Virtual Console.

För er som inte riktigt vet vad detta handlar om så har man borta hos Nintendo kommit på den smarta idén redan på Nintendo Wii-tiden, att släppa gamla goda klassiker i ny tappning, anpassad för den nya konsolen. Nu har man även gjort en anpassning i Virtual Consolen för Nintendo Wii U, där spelen går att spela direkt i Gamepaden, justerbara kontroller, support för dina egna ”Mii-karaktärer” samt möjligheten att spara spelet precis vart som helst. Vid lanseringen däremot släpptes det bara 8 spel, för det är tydligen ett himla jobb att konvertera om spelen för att ge oss möjligheten att spela spelen på vår Wii U.

Spelen vi nu fått tillgång till är följande:
Super Mario World
Excitebike
Mario’s Super Picross
F-Zero
Ice Climber
Donkey Kong Jr
Punch-Out

Spelen går loss för ungefär 50 kr styck, men har du sedan tidigare köpt spelet på din Nintendo Wii, kan du uppgradera spelet för möjlighet att använda de nya funktionerna anpassade för Wii U, genom att betala ungefär 8-10 kr.