Datumet för årets största Dota 2-turnering är nu satt när The International Dota 2 Championships drar igång den 7:e till 11:e augusti i år. Eventet kommer hållas i Benaroya Hall i staden Seattle i USA. Kanske är det lite väl långt bort för oss européer, men oroa er inte, alla matcher kommer sändas gratis via DotaTV.

Totalt 16 lag kommer göra upp om titeln i årets International, där 13 lag är inbjudna med förra årets vinnare, Invictus Gaming, i täten. Hitills är LCD Gaming, Orange E-sports, Alliance, Fnatic och Team Liquid bekräftade som deltagare. För uppdaterad information om deltagande lag och se huvudsidan för The International Dota 2 Championship, klicka här.

De tre sista platserna är reserverade för vinnarna från The West Qualifier, The East Qualifier samt ett Wild Card-event som hålls innan huvudeventet går av stapeln. The West Qualifier hostas av GDStudio med start den 13:e maj och avslut denn 19:e. Dagen därpå, den 20:e maj, tar The East Qualifier vid och hostas av BeyondTheSummit. Samtliga matcher kommer vara tillgängliga gratis via DotaTV.