Idag påbörjas den två dagar långa turneringen i Starcraft II. Ni som inte har möjlighet att befinna er i Stockholm Globe Arenas Annexet, alltså Globen, kan torka era tårar. Helt utan inblick behöver ni inte bli! Dreamhack kommer sända huvudmatcherna via sin stream, och övriga matcher kommer att sändas via sina respektive kommentatorers stream. Är ni nyfikna på hur Starcraft II kommenteras på tyska, ryska eller franska finns även detta att tillgå.

Totalt gör 96 spelare upp i Dreamhack Open med inte mindre än 175 000 kronor i prispotten. Spelarna är uppdelade i två grupper, där de 32 högst seedade automatiskt är uppflyttade en nivå i gruppspelet. Övriga 64 måste spela sig vidare i det första gruppspelet, där de 2 bästa spelarna tar sig vidare till steg två. De 16 spelare som tar sig ur det sista gruppspelet med segern i behåll går vidare till finalen, där utslagningen sker med single elimination. Fenomenala spelare och en enorm publik förtjänar riktigt bra kommentatorer och värdar. Apollo och Artosis kommer kommentera huvudmatcherna med iNcontroL och Take som värdar samt Adebisi som in-game observer.

Hela listan över spelare och grupper finns tillgängliga på Dreamhack Opens hemsida. En lista över tillgängliga streamer för de olika gruppmatcherna finns på TeamLiquids hemsida. Matcherna är planerade att starta 11:00 CEST, och vi håller tummarna för att inga förseningar blir av.

Personligen hoppas jag att ni kikar lite på denna stream klockan 13:00 där Nathanias kommenterar matchen mellan QueenE och Xlord. QueenE är styrelsemedlem i Ludio E-sport, en ideell förening, och en bekant till mig via våra föreningars samarbeten. Fastnar ni för hennes spelstil kan ni alltid följa hennes egen stream i framtiden.

Imorgon kommer ni även kunna se matcherna via SVT där våra goda vänner Ina Bäckström och Reza ”puppylove” Hedayati kommer leda tittarna igenom sändningarna. För mer information om deras sändningstider hänvisar vi er direkt till SVT.