Det finns vissa saker som man aldrig glömmer och det första mötet med världens mest berömda mekaniska enhörning är ett utav dessa. Att ett så enkelt spel som Robot Unicorn Attack kunde locka fram en så underbar känsla inombords under de få minuter som man sprang framåt samlandes féer, krossade stjärnor och blev omgiven av lyckliga delfiner till tonerna av Erasures ”Always”. Sedan originalets release har vi sett ett flertal varianter på samma tema men nu är det äntligen dags för en nytändning av PikPok och Adult Swim Games berömda spel. Robot Unicorn Attack 2 har anlänt till iOS.

Det första man märker är att grafiken har gjorts om helt med extremt mycket mer detaljer i bakgrunden, därefter kommer den biten som jag trodde skulle vara en dealbreaker. Musiken har nämligen bytts ut. Istället får vi höra Modules ”Land of Rainbows” och hur förvånad blev inte jag när jag insåg att även den fungerar ypperligt. Robot Unicorn Attack 2 är dock lite mer än uppiffad grafik och musikbyte, där nya hinder och personlig utformning av din enhörning är några av delarna i det nya receptet.

RUA2-screenshot-5

Så vad väntar du på? Se till att jaga dina drömmar och låt dig själv växa som person. När du sen är redo hoppas jag att du ansluter dig till Team Rainbow.