Hur ska man veta vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Vad är bra spel och vad är lycksökande reinkarnationer?

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

 

Smart Launcher

Såklart är detta inget spel, men det förtjänar ändå att nämnas. En ensam person ligger bakom projektet och personligen anser jag den vara den bästa launchern på Play. Förutom det simplistiska gränssnittet på huvudmenyn så har utvecklaren även byggt in en kategoriserad applåda, vilket gör att mappar inte behövs. Jag öpnar bara lådan och trycker på ”spel” om jag vill spela, eller ”social” om jag vill kolla facebook. Du kan själv välja vilket program knapparna på hemskärmen ska skicka dig till. Det går alltså utmärkt att ha Spotify och Vignette på hemskärmen, även om man vill använda de snygga ikonerna. Om man betalar för launchern kan man lägga till widgetar på hemskärmen, annars är det gratis.

Utgivare: GinLemon

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

 

 

 

 

CSR Racing

Väldigt likt spelet Drag Racing från Creative Mobile. Egentligen så gillar jag inte alls när man kopierar ett koncept rakt av och sätter ett nytt namn på det, men jag blev så hänförd av detta så jag var tvungen att dela med mig. För ett år sedan spelade jag rätt mycket Drag Racing, och tyckte till och med att det var ganska snyggt. Att se skillnaden från då till nu och uppleva hur fantastiskt snyggt man kan göra samma spel gör mig imponerad. Lite imponerad av spelet, men mest imponerad över hur snabbt utvecklingen på mobilspel (eller mobilernas prestanda snarare) går framåt. Om du spelade Drag Racing förut, testa nu detta. Skillnaden är ingen, samtidigt som den är enorm.

Utgivare: NaturalMotionGames Ltd

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

 

Skicka gärna tips på spel till androidtelefoner:

andreas.hofer@ctrlaltelite.se