Ännu en händelserik vecka har passerat och det är därmed dags för en ny E-sportsresumé. Bland rubrikerna denna vecka hittar vi senaste kvalet i E-sports SM, motgångarna för The Alliance och rykten om Matt Marcous uppsägning.

___________________

esportsm0422

Vinnarna i E-sport SM Göteborg

Den näst sista deltävlingen i E-sport SM innan finalerna på DreamHack Summer 2013 utkämpades nyligen. Vinnarna från de fyra grenarna är i och med deras respektive segrar klara för finalerna under DreamHack Summer 2013.

Den stora överraskningen skedde i Fifa 13, där världsmästaren Ivan ”BorasLegend” Lapanje slogs ut redan i åttondelsfinalen efter att han själv påstått att det skulle krävas ett mirakel för att slå honom.  BorasLegend har dock fortfarande två chanser kvar att gå till final genom de två resterande kvalen.  Segraren i Fifa 13 blev istället Quan ”Pannkaka” Pham.

Se alla segrare här.

 

Källa: E-sport SM

 ___________________

thealliance

Motgångar för The Alliance

Nyskapade svenska e-sportsorganisationen The Alliance som utgörs av Dota2-laget No Tidehunter och StarCraft 2-spelaren NaNiwa presterar inte lika bra som de hade hoppats. Efter att No Tidehunter haft en mycket stark period tidigare i våras verkar segertåget nu avstannat i samband med att de blev utslagna redan i första ronden av RaidCall EMS One.

Nästa chans för The Alliance att visa upp sig blir under DreamHack Open kommande helg, där NaNiwa tävlar om en del av den totala prissumman på över en miljon kronor.

 

Källa: Rakaka

___________________

riotgames2

Matt Marcou säger upp sig

En av nyckelpersonerna bakom League of Legends framgång på e-sportsscenen sägs ha sagt upp sig förra veckan. Matt Marcou har under nästan tre år arbetat som e-sportsmanager på Riot Games, företaget bakom League of Legends.

Spekulationerna började när Matt Marcou tweetade flertalet inlägg där han tackade och till synes även sade farväl till sina medarbetare. Marcou har tidigare arbetat som Operations Manager på Evil Geniuses och grundade även e-sportsorganisationen Verge Gaming.

 

Källa: Gosugamers

___________________

Med detta avrundas denna e-sportsresumé. Kommande vecka blir sannerligen väldigt spännande! Vi har både DreamHack Open att se fram emot och WCS runt hörnet. Titta in nästa vecka för att se hur stjärnorna presterade under kommande helgs DreamHack-turnering i Stockholm!

Logobild: Alexandra Dahlberg ©2013