Om ni inte har stenkoll på vad Destiny är för spel, så handlar det om Bungies nya MMOFPSRPG eller vad man nu ska kalla det. Spelet ska släppas till PS3, PS4, Xbox 360 och den nya Xboxen någongång under 2014. Men varje vecka släpper man lite information om spelet, och den här gången handlar det om faktionerna som vi spelare kommer vara en stor del av.

Beroende på vilken faktion spelarna väljer, kommer världen att förändras. Spelarnas olika aktioner kommer även förändra hur spelvärlden beter sig, men vad som exakt menas med detta är fortfarande oklart. En av ”författarna” till spelets berättelse, Joe Staten, berättade att det är roligt och släppa lite information då och då för fansen, detta för fansen själva ska få ställa frågor, och vi väljer precis hur mycket vi vill att alla ska få veta om spelet. Just nu finns det 6 stycken faktioner som man släppt namnet på, och de är även de namnen som gäller. Dessa går under namnen Dead Orbit, New Monarchy, Seven Seraphs, FWC, FOTC och Osiris. För er som är mer intresserad av spelet bör kolla upp den officiella hemsidan, samt den hängivna facebook-gruppen.