Man blir aldrig för gammal för att ha kul! Barnbarnet till den 90-åriga kvinnan, Paul Rivot, tog med sig Tuscanydemon till Oculus Rift hem och lät henne prova. Till vår stora förtjusning passade han på att fånga ögonblicket på film. Hon kan knappt tro sina ögon, och guidas genom miljöerna för att få en chans att se havet och solen som är på väg upp… Det är svårt att inte le när de zoomar in och den gamla damen med ett glatt utrop lutar sig tillbaka för att inte krocka med närmande omgivningen. Hon frågar Rivot om bilderna till omgivningen är tagna i Tuscany, och de förklarar att allting är skapat i en dator. Trots att bilden ursprungligen är skapat i ett 3D-program och inte är på riktigt, avslutar hon med att konstatera att det var riktigt vackert och magiskt. Att döma av hennes leende är det inget tvivel om upplevelse var, ja just det, magisk!

 

Oculust Rift strävar efter att skapa ett nytt sätt att uppleva spel, där gränsen mellan fantasi och verklighet suddas ut på ett helt nytt sätt. Än så länge finns produkten inte ute på marknaden för den vanliga spelaren, och tyvärr är varken releasedatum eller prisklass fastslaget. Team Fortress 2 och Hawken är än så länge de enda två officiella titlar anpassade för Oculus Rift men förhoppningarna är att det i framtiden skall bli fler.