År 2007 släpptes Wario Ware: Smooth Moves, det galna spelet med en hel del minispel som skulle klaras av. Sedan blev det tyst ett par år, men nu är det galna spelet äntligen tillbaka i en ny tappning. Spelet kommer även med fem stycke nya spellägen, och här ska vi göra ett försök att förklara dem.

Disco:
Ett spel i bästa Guitar Hero-anda, där två spelare kör mot varandra i ett rytm-spel. Musiken börjar och spelarna börjar placera ut noter för den andra spelaren, kruxet med det hela är att noterna måste vara i takt med musiken, så det går inte att bara kasta ut noter på motståndaren.

Sketch:
Tänk er Pictionary. Fyra spelare tävlar samtidigt, där man turas om att rita något på gamepaden. Under en viss tidsintervall får konstnären poäng för varje rätt ritad bild, de andra tre spelarna får rätt för varje rätt gissning. Väldigt enkelt upplägg.

Pirate:
Här har vi ett mycket intressant spel. Ett dans och rytm-spel. Här använder man GamePaden för att klara av en del minispel, bara en spelare åt gången. Man håller gamepaden mot TVn och använder sig av gyroskopet för att titta åt höger och vänster, upp och ned på spelplanen. Här kan det handla om att fånga fallande saker, eller undvika motståndarpiratens pilregn. Här ska man även undvika eller fånga saker i takt med musiken.

Taxi:
Crazy Taxi i en ny skepnad helt enkelt. Här kör vi en galen taxibil och ska fånga upp kor, grisar och hästar på ett stort fält och föra tillbaka dem till den intilliggande farmen. Men så enkelt är det inte tyvärr, för det här är ett galet Wario-spel, så här blir vi även attackerade av Aliens samtidigt so mvi försöker hjälpa de stackars djuren. Självklart går det hela på tid.

Gamer:
Sist men inte minst har vi Gamer, ett spelläge som verkar störtskönt i teorin. Minns du själv när man gömde sig ifrån lärarna på skolan för att spela Game Boy Color, eller stannade uppe efter att föräldrarna gått och lagt sig på vardagen för att hinna spela lite extra. Här spelar vi som en liten kille vid namn 9-Volt och ska exempelvis undvika mamma från att ta dig Game Boy. Här är det en hel del meta-spel som kommer spelas under en kort tid, titta på trailern nedan så bör ni få en bättre idé vad det handlar om.