Jag må vara den enda på denna planet som faktiskt älskade Final Fantasy XIII, och snart kommer ännu ett spel i serien, Final Fantasy Versus XIII. En hel del information och rykten har under dagarna florerat omkring på internet, och här gör vi ett försök i att samla ihop större delarna av dem.

Under en podcast som behandlade just ämnet Final Fantasy Versus XIII ska Tetsuya Nomura, spelets director ha uttalat sig om att företaget är väldigt dåliga på att uppdatera oss fans och spelare gällande spelets utveckling. Han påpekade även att det var ett problem även inom företaget. Under mars månad gick man på Square Enix ut och sa att Final Fantasy Versus XIII skulle få namnet Final Fantasy XV, och släppas exklusivt på Playstation 4. Vi vet däremot, i skrivande stund, inget om när spelet kommer släppas. Det vi däremot vet är att Lightning Returns: Final Fantasy XIII kommer släppas under det tredje kvartalet 2013, och då både till PS3 och Xbox 360. Ni ser ju hur virrigt bara det är, och inte nog med det så kommer man avslöja ett nytt spel i spelserien på årets E3-mässa.

Kort och gott, Final Fantasy Versus XIII har fått namnet Final Fantasy XV och är PS4-exklusivt. Lightning Returns: Final Fantasy XIII släpps under tredje kvartalet 2013 och slutligen ska man avslöja ett nytt spel i serien under årets E3-mässa. Exakta datum för något av ovanstående finns dock inte, och som Tetsuya pratade om under podcasten, hade företaget själva problem med detta delikata problem.

Källa: Gematsu